2012. február 29.

Mecsek krémes házilag

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta
  • 1 cs csokis pudingpor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1,5 l tej
  • 6-8 ek xilit

tetejére csokimáz

A leveles tésztát felengedjük, 4 felé osztjuk és nagyon vékonyra, kb 30*30 cm-re kinyújtjuk. Lehet olyat is kapni, ami már eleve lapokból áll, azzal könnyebb dolgunk lesz. 200 fokon egyenként sütőpapíron megsütjük, közben elkészítjük a pudingot. 5 dl tejjel készítünk el 1 csomag pudingot, tetszés szerint xilittel édesítjük. (1 pudinghoz kb 2-3 ek xilitet adunk) 1 lapra 1 csomag pudingporból készült krémet kenünk még melegen. Erre jön még 1 tészta, majd a meleg csokipuding. Aztán még 1 réteg tészta és 1 réteg meleg vanília krém, végül az utolsó tésztára is rákerül, majd a csokimáz.



A csokimázat találomra szoktam elkészíteni, én daráltam xilitet (kb 15-20 dkg-ot), kakaóporral (kb 3-4 ek), pici vízzel és egy darabka margarinnal főztem 5-10 percig.

Késő este készítettem, másnap reggel szépen lehetett szeletelni. Megtévesztésig hasonlít az íze az eredeti Mecsek krémeshez:) A férjem gyomra annyira nem bírja a xilitet, így több maradt nekem és a gyerekeknek. Csak úgy tömték magukba! Én is...:)))

2 megjegyzés:

Ludmilla írta...

Istenien néz ki. Szóval azt mondod puding? Én a házi krémes krémjével próbálkoztam volna, de most elbizonytalanítottál. Hm...Ma melóból hazafele lehet egyet megeszek a Mecsek cukiban...Aztán megint szétszedem darabjaira...Analizálom és egyszer nekiesek és kipróbálok.
Gratulálok, szépet alkottál!

kiralyhedi írta...

Szia! Először én is arra gondoltam, hogy a házi krémes krémjével próbálkozom. De már későre járt, gondoltam kipróbálom sima pudinggal, mégis hamarabb megvan. Szerintem nagyon hasonlít így is az eredetire.:) Majd mesélj, ha te is alkotsz vmit.:)

Megjegyzés küldése

 

© 2009 RE-FORM ÉLETMÓD. Powered by Blogger
Design by eJoee BlogsTricks