Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg Re-Form liszt
- 15 dkg fruktóz
- 10 dkg light margarin (pl Delma)
- 2 dkg élesztő
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 1 ek 12% tejföl
Máz:
- 10 dkg diabetikus csokoládé
- kis víz
- 2 ek kakaópor
- 1 kk fruktóz
vagy csoki hiányában kakaó+fruktóz+víz+pici margarin, főzzük fel
Elkészítés: az élesztőt nem kell futtatni, elég belemorzsolni. Pihentetjük fél órát. Majd 3 részre osztjuk, utána nyújtjuk.
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg fruktóz
- diétás sárgabarack lekvár
A diót és a fruktózt összekeverjük. A kinyújtott lapokra először lekvárt, majd a diós keveréket szórjuk. Fél órát pihentetni kell, majd 170 fokon sütni. 25 perc alatt kész van. Tetejére jön a csokimáz.
Re-Form tipp: Amikor megalkottam a receptet, még nem ismertem a nyírfacukrot. Fruktózzal fele-fele arányban használhatjuk azt is, csak akkor kicsit több kell belőle. Ha túl lágy a tészta, lehet rakni hozzá még lisztet.
Re-Form tipp: Amikor megalkottam a receptet, még nem ismertem a nyírfacukrot. Fruktózzal fele-fele arányban használhatjuk azt is, csak akkor kicsit több kell belőle. Ha túl lágy a tészta, lehet rakni hozzá még lisztet.
1 megjegyzés:
Most állok neki a zserbó sütésnek, remélem olyan isteni lesz, mint múltkor:)
Megjegyzés küldése