2010. szeptember 19.

Zserbó (RF, U2)


Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg Re-Form liszt
  • 15 dkg fruktóz
  • 10 dkg light margarin (pl Delma)
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 ek 12% tejföl
Máz:
  • 10 dkg diabetikus csokoládé
  • kis víz
  • 2 ek kakaópor
  • 1 kk fruktóz
vagy csoki hiányában kakaó+fruktóz+víz+pici margarin, főzzük fel
Elkészítés: az élesztőt nem kell futtatni, elég belemorzsolni. Pihentetjük fél órát. Majd 3 részre osztjuk, utána nyújtjuk.
Töltelék:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg fruktóz
  • diétás sárgabarack lekvár
A diót és a fruktózt összekeverjük. A kinyújtott lapokra először lekvárt, majd a diós keveréket szórjuk. Fél órát pihentetni kell, majd 170 fokon sütni. 25 perc alatt kész van. Tetejére jön a csokimáz.

Re-Form tipp:
Amikor megalkottam a receptet, még nem ismertem a nyírfacukrot. Fruktózzal fele-fele arányban használhatjuk azt is, csak akkor kicsit több kell belőle. Ha túl lágy a tészta, lehet rakni hozzá még lisztet.


1 megjegyzés:

kiralyhedi írta...

Most állok neki a zserbó sütésnek, remélem olyan isteni lesz, mint múltkor:)

Megjegyzés küldése

 

© 2009 RE-FORM ÉLETMÓD. Powered by Blogger
Design by eJoee BlogsTricks