2011. március 29.

Epres túrótorta (RF, U1)

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg darált dió
  • 5 tojás
  • 4 ek xilit
  • 10 ek zabkorpa
  • 4 ek víz
  • 1 kk szódabikarbóna

A tojások fehérjét 2 ek vízzel felverjük. Külön edényben összekeverjük a tojások sárgáját, 2 ek vizet, a darált diót, a xilitet, a zabkorpát, a szódabikarbónát. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét, majd olívaolajjal vékonyan megkent tortaformába halmozzuk, kb 15-20 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g zsírszegény túró (17% Lidl-ben kapható vödrös kiszerelés)
  • 1 tasak zseléfix
  • 10 dkg fruktóz
  • 15 dkg eper
  • 1 kisebb reszelt alma
  • + kb 2 ek fruktóz

A 15 dkg epret összetördeljük és 1 reszelt almával, némi fruktózzal (2 evőkanál kb) feltesszük főni. Mikor dzsem állagú lesz, levesszük a tűzről. (alma azért kell bele, mert jobban kocsonyásodik a magas pektintartalma miatt) Megvárjuk míg kihűl, majd az édesítővel elkevert túróhoz keverjük. Ha nem tudunk venni Lidl-ben kapható krémes light túrót, akkor használjunk 30 dkg zsírszegény túrót és 200 ml natúr joghurt vagy light tejföl keverékét. A zseléfix hidegen is felhasználható, az egyszerűség kedvéért ajánlom, egy tasak elegendő ehhez a mennyiséghez. A kihűlt tortára kenjük a krémet, hűtőben pár órát dermesztjük. Az epret és a zselatint csak akkor halmozzuk rá, mikor már megdermedt a krém.
Aki édesebbre szereti, rakhat hozzá több cukorhelyettesítőt. (xilit vagy Norbi cukor is lehet természetesen)

A tortára tetejére:

  • 35 dkg eper
  • zselatin

Színtelen zselatint az utasítás szerint felfőzzük eperszörppel. Amikor már félig kihűlt és kezd kocsonyásodni, akkor a tortára helyezett eprekre kanalazzuk. Hűtőben dermesztjük.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2009 RE-FORM ÉLETMÓD. Powered by Blogger
Design by eJoee BlogsTricks